Over

Camping Irene-Hoeve te Moergestel is gelegen tussen de twee Brabantse dorpjes Oisterwijk en Oirschot, aan de bekende Oisterwijkse Bossen en Vennen en nabij de Kampina heide.

In de Oisterwijkse Bossen kun je heerlijk fietsen en wandelen door het bos en langs de vele vennen, die elk seizoen bijzonder zijn! Ontdek de vele paadjes en speur naar spechten en reeën. Of kom een speurtocht of activiteit doen bij het bezoekerscentrum.

Wat kun je doen in de bossen?

Kies één van de wandelroutes

Wandelen met de route app

Fietsen over de vele paden

 

De tientallen vennen stammen uit de laatste ijstijd. De meeste zijn gevormd door de wind: die sleet de laagtes uit en stoof het zand op tot grote hopen eromheen. Later vulden de kommen zich met regenwater.

Ontdek de Oisterwijkse vennen

Je kunt allerlei vogels zien op het water: futen, aalscholvers, en eenden zoals de tafeleend, kuifeend en wintertaling. Dankzij passend beheer van Natuurmonumenten groeien in het water bijzondere planten zoals oeverkruid, moerashertshooi en zeldzame sieralgen.

Wandelen door de bossen van Oisterwijk

Aan het einde van de 19de eeuw werden hectares grove dennen aangeplant. Het hout werd gebruikt voor de mijn- en scheepsbouw. Natuurmonumenten heeft ervoor gezorgd dat deze eentonige dennenakkers veranderd zijn in veel gevarieerder bos. Het geroffel van de vele spechten is het bewijs dat de aanpak werkt.

Dood hout en omgevallen bomen laten we liggen. Zij vormen een voedingsbodem voor paddenstoelen, varens en insecten en die trekken op hun beurt weer vogels en kleine zoogdieren aan.

Midden in het Het Groene Woud

Natuurgebied de Oisterwijkse Bossen en Vennen zijn onderdeel van Het Groene Woud. Een omvangrijk Nationaal Landschap in de driehoek Tilburg, Eindhoven en ‘s-Hertogenbosch. Je vindt er natuur, cultuur, rijke historie, duurzame landbouw, fraaie dorpen. Je kunt ook op veel locaties typische streekproducten proeven en kopen.